Šī lapa ir izdrukāta no LELB svētdienas skola
Interneta adrese:
http://www.svskola.lv/lv/?ct=manasvetdsk&fu=read&id=135

Rīgas Augšāmcelšanās draudzes svētdienas skola

    "Tad atnesa bērniņus pie Viņa, ka Viņš tiem rokas uzliktu un Dievu lūgtu" ( Mt. 19:13) 


    Rīgas Augšāmcelšanās draudzes baznīca atrodas neparastā vietā – Lielajos kapos, kas mūsdienās kalpo arī kā parks.

“Tad atnesa bērniņus pie Viņa, ka Viņš tiem rokas uzliktu un Dievu lūgtu; bet mācekļi norāja tos. Bet Jēzus sacīja: "Laidiet bērniņus un neliedziet tiem pie Manis nākt, jo tādiem pieder Debesu valstība.” ( Mt. 19:13)

    Mūsu svētdienas skolas mērķis – jau no mazotnes dot bērniem iespēju iepazīt Dievu, kristīgas vērtības un piedzīvot Dieva klātbūtni savā dzīvē. Svētdienas skolas nodarbībās audzēkņiem ir iespēja skolotāja vadībā mācīties Bībeles pantus, iepazīties ar Baznīcas gada svētkiem un tradīcijām, veidot radošus darbiņus, dziedāt, piedalīties spēlēs un radošās aktivitātēs.

    Svētdienas skolas nodarbības parasti mēs sākam ar lūgšanu, tad lasām izvēlēto Bībeles stāstu, bet nodarbības beigās iemācāmies gatavot kaut ko praktiski, zīmējam vai spēlējam kādu rotaļu. Savstarpēji mācāmies būt saprotoši un izpalīdzīgi. Un tas ir ļoti svarīgi, jo esam taču ļoti dažāda vecuma un ar ļoti dažādām prasmēm. Tomēr galvenais ir kopā būšanas prieks un iespēja pārrunāt tādas lietas, ko ne visiem bērniem ir iespējams izdarīt skolā vai bērnudārzā.

    Mēs vēlamies, lai ikviens bērns uzzinātu to, cik ļoti viņu mīl Dievs. Mūsu vislielākā vēlēšanās ir tā, lai ikviens bērns iepazītu Jēzu Kristu kā savu Glābēju un Kungu. Lai mazie, Dieva svētie un mīļotie, augtu un sakņotos Jēzū Kristū.

    Bērniem patīk svētdienas skolā. Ejot ar Dieva vārdu pasaulē, bērns izaug labāks, dvēseliski tīrāks, godīgāks, prot novērtēt, mīlēt, cienīt savus vecākus un līdzcilvēkus. 
    Mūsu draudzes svētdienas skolu pašlaik apmeklē ap 10 bērnu. Bērnu skaits ir mainīgs: klāt pienāk jauni bērni, atved līdzi savus draugus, daži aiziet, bet ir arī tādi, kas pēc laika atgriežas.

    Mūsu svētdienas skolā ir piecas skolotājas: Aneta Sviķe, Dace Krēsliņa, Ina Grīnberga, Ilgnese Avotiņa un Iveta Kalme. Nodarbībās izmantojam jauno svētdienas skolas programmu “Pieaugot Kristū” un citus materiālus. Ciemos pie bērniem bieži ierodas arī Lācēns, kurš savā sirsniņā vienmēr nes kādu jautājumu vai pārsteigumu. Jau vairākkārt esam tikušies sadraudzības pasākumos ar mūsu tuvāko draudžu, Mežaparka un Kristus draudžu, svētdienas skolas bērniem un skolotājiem. Tas mūsu nelielās skoliņas stiprina ticībā un sadraudzībā.

     Mūsu baznīca atrodas neparastā vietā – Lielajos kapos, kas mūsdienās kalpo arī kā parks. Ik dienas tai garām iet daudz cilvēku, un tāpēc mēs cenšamies uzrunāt arī šos garāmgājējus. Lielajos Baznīcas svētkos tumsā izvietojam gar gājēju celiņu sveces, lai rādītu ceļu uz dievnamu. Ziemsvētkos esam izvietojuši pie baznīcas cilvēka auguma eņģeļu figūras. Lielākie zēni tās izzāģēja no preskartona un tad visi kopā nokrāsojām eņģeļus baltus. Bērni ir arī paši tērpušies baltos eņģeļu tērpos un ar skanošiem zvaniņiem rokās pie baznīcas sagaidījuši katru Ziemsvētku dievkalpojuma viesi, balsī vēlēdami priecīgus Ziemasvētkus. Lieldienām bērni no krāsaina kartona izgatavoja burtus un izveidoja pie baznīcas lielu uzrakstu “Kristus ir augšāmcēlies! Patiesi augšāmcēlies!” Esam arī kopā ar draudzi laiduši ar baloniem gaisā Lieldienu sveicienu, kas, uzrakstīts uz papīra taurenīšiem, aizceļojis pasaulē kā Dieva vēstnesis. Šādos vienkāršos veidos mēs mācāmies liecināt par savu ticību un uzrunāt apkārtējos.

    Kaut arī nodarbības ir sākušās un mācību gads drīz beigsies, joprojām aicinām jaunus dalībniekus, jo svētdienas skola vēl turpinās. Nodarbības notiek katru svētdienu dievkalpojuma laikā draudzes namā. Pirms nodarbības bērni kopā ar vecākiem ierodas uz dievkalpojumu baznīcā plkst. 10.00. Pēc grēksūdzes bērni kopā ar skolotājiem dodas pie altāra un tad, uzklausījuši mācītāja uzrunu, – uz nodarbību.

    Mēs ļoti priecāsimies par katru bērnu, kurš pievienosies mūsu pulkam.  :)

    Mūsu mājaslapa: www.celies.lv

Skolotājas Ina Grīnberga un Iveta Kalme