Šī lapa ir izdrukāta no LELB svētdienas skola
Interneta adrese:
http://www.svskola.lv/lv/?ct=manasvetdsk&fu=read&id=139

Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes draudzes Svētdienas skola

    Vīna koka zars var nest augļus tikai tad, ja tas ir saistīts ar vīnakoku. Tieši tāpat Svētdienas skola ir saistīta ar savu draudzi – tās jauniešu grupu, draudzes kori, Bazūņu kori un ar pārējiem vīnakoka zariem. Visos zaros plūst viena un tā pati dzības sula, kas ir Kristus mīlestība. 
Raksta Dace Berzinska.

Kā Tēvs mani ir mīlējis, arī es jūs esmu mīlējis. Palieciet manā mīlestībā. ( Jāņa ev. 15 : 9 )

    Svētdienas skola ir mūsu ceļa sākums. Un vēl tik daudzi mazajos draudzes stīgu pumpuros ir tikai ceļā uz mūsu draudzes Svētdienas skolu.

    Tomēr Svētdienas skola var arī priecāties par to, ka draudzē ir iesvētīi jaunieši, kuri ir izauguši no mūsu svētdienas skolas, bet pēc Iesvētībām atvēruši Jauniešu grupas durvis.

    Bērni, ar vecāku mīļo gādību, tiek atvesti svētdienās uz Baznīcu, lai mācītos par Dievu un Viņa mīlestību. Bērni klausās Bībeles stāstus, mācās Bībeles pantus (Bībele ir Dieva Vārds), mācās lūgšanu (Uz ko jāpaļaujas, jācer?) un Ticības apliecību (Kam jātic?), Baušļus (Kas jādara, kā jāmīl?) un iepazīst dzīvi kopā ar Kristu (Kur rodami dzīvības avoti ?).  Dziesmiņās, rokdarbiņos un vizuālās mākslas darbiņos Svētdienas skolas bērni ir aicināti atklāt savas spējas un Dieva dotos talantus. 

    Svētdienas skola jau ilgus gadus ir mūsu draudzes darba neatņemama sastāvdaļa. Katru mācību gadu sākam ar Pļaujas svētkiem un mācību laiku noslēdzam Vasarsvētkos. Svētdienas dievkalpojums ir tas, kas nes gaismu visai nākošajai nedēļai.

    Svētdienas skola notiek katru svētdienu Dievkalpojuma laikā, draudzes mazajā zālē. Tomēr jāsaka, ka bērni pēc tradīcijas mūsu draudzē , dievkalpojuma sākumā atrodas pirmajās rindās un dzied pirmo draudzes dziesmu kopā ar visiem. Tad bērni kopā dodas pie  altāra uz grēksūdzes lūgšanu. Tam seko mācītāja ik svētdienas bērniem domātā uzruna. No altāra svecēm bērni saņem aizdegtu svētās uguns liesmiņu un dodas uz mazo zāli.

    Mācību laikā bērniem sākumā ir lūgšana, dziesmiņas, Bībeles Svēto Rakstu lasījums, tad bērni tālāk ir divās grupās :  4.g.v. – 9.g.v. un 10.- 14.g.v. Bērni uzklausa skolotājus, tiek rosināti sarunai. Tālāk seko radošs rokdarbiņš. Kad draudzes koris jau dodās saņemt Svēto Vakarēdienu, pie altāra nāk arī Svētdienas skolas bērniņi un skolotāji. Tad mācītājs Jānis Ginters uzliek rokas katram bērniņam un svētī. Bērni kopā ar draudzi dzied arī draudzes noslēguma dziesmu.

    Reizi mēnesī notiek ģimeņu dievkalpojumi, kuros sprediķis ir veidots gan bērniem gan pieaugušajiem. Prieks, ka mūsu draudze mīl bērnu balstiņas, kas kuplina draudzi. Mācītājs draudzei vienmēr atgādina, ka svētīgi un pareizi ir vienmēr ņemt bērnus līdzi uz dievkalpojumu. Un ja arī kāds bērniņš ieraudās vai parunā, tad tas tikai atgādina, ka esam dzīva draudzei, kurai aug nākamā draudzes locekļu paaudze.

    Pateicība Dievam, ka mūsu mācītājs Jānis Ginters uzrunā bērnus ar Jēzus īpašo mācīšanas  veidu – pieņem, apkamj, uzliek rokas un svētī. Svētdienas skolas bērni ir kā mazās stīdziņas pie vīnakoka, kas ar rūpību, gādību un pacietību aug Kristus mīlestībā!

Dace Berzinska